Nederländernas kungliga flygvapen

🇸🇪💥⚡️⚡️ F-35 och Hornet flyger i formation för första gången på en flyguppvisning i Finland! ⚡️⚡️✈️

⚡️ Nederländernas kungliga flygvapen kommer att ta med två F-35 Lightning II-stridsflygplan till markutställningen. Ett av dessa F-35 kommer också att genomföra spektakulära överflygningar på lördagen tillsammans med det finländska flygvapnets F/A-18 Hornet. Detta historiska ögonblick markerar första gången i Finland som en F-35 ses flyga i formation med en Hornet på en flyguppvisning, vilket ger åskådarna en oförglömlig upplevelse.

⚡️ Flyguppvisningens direktör Jyri Mattila är nöjd: ”Detta är otroligt fantastiskt! Vi har försökt i åratal och nu lyckas det äntligen! I samma formation kommer vi att se Finlands nuvarande och framtida stridsflygplan.”

⚡️ F-35 Lightning II är världens mest avancerade multirole-stridsflygplan, som kombinerar banbrytande teknik, hastighet och smidighet. Detta femte generationens stridsflygplan är utformat för att möta framtidens luftstridens utmaningar och har egenskaper som radarflyktsförmåga, överlägsen sensorfusion och avancerade vapensystem.

⚡️ Köp dina förhandsbiljetter nu och kom och se och upplev F-35 på nära håll – detta är en möjlighet du inte vill missa! 🔥

Dutch Ministry of Defence