SAKSAN MERIVOIMAT

Saksan merivoimat tuo Lockheed P-3C Orion MPA:n maanäyttelyyn!

Laivaston ”lentävänä silmänä” tunnettu P-3C Orion, joka kuuluu Merilentolaivue 3:een (”Graf Zeppelin”) nähdään tulevana kesänä Vaasa Airshown maanäyttelyssä 15.–16.6. Vaasan lentoasemalla! P-3C Orion on suunniteltu sukellusveneiden torjuntaan, ja koneen rungon sisällä kuljetettavat Mk46-torpedot mahdollistavat vedenalaisiin kohteisiin vaikuttamisen. Konetta käytetään yleisesti myös pitkän matkan tiedusteluun.

Kone on täynnä huipputeknologiaa ja varustukseen kuuluu muun muassa tutka, laseretäisyysmittari sekä MX-20HD infrapunavideokamera. Lisäksi P-3C hyödyntää sonar-poijuja, joilla kyetään passiiviseen kuunteluun ja aktiiviseen ääniaaltojen lähettämiseen perustuvaan sukellusveneiden havaitsemiseen. Koneen perässä on magneettipoikkeamailmaisin, tuoden koneelle kyvyn sukellusveneiden havaitsemiseen magneettikentän poikkeavuuksien perusteella.

Myös koneen miehistö on huippukoulutettua. Miehistöön kuuluu vähintään 11 sotilasta, koostuen lentäjien lisäksi vedenpinnan ylä- ja alapuolta valvovista operaattoreista, lentomekaanikoista sekä esimerkiksi navigointiupseerista.

AVIATION PHOTOCREW