Organisaatio

Vaasa Airshow 2024 – Organisaatio

Ihmiset tapahtuman taustalla

Organisaatiomme avainhenkilöillä on vankka historia niin kaupallisessa kuin sotilas- ja yksityisilmailussakin. Lentonäytöksen näytöstoimisto (Display Office) on järjestänyt Suomen vuosittaisia päälentonäytöksiä jo vuodesta 2010 ja tämän lisäksi useita suuria lentonäytöksiä ulkomailla. 

Suomen Ilmailuliitto

Suomen Ilmailuliitto (SIL) on voittoa tavoittelematon, urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö Suomessa. Suomen Ilmailuliiton jäsenkerhojen (lento, laskuvarjohyppy, lennokki, ym.) kautta moni aloittaa ilmailu-uransa tai -harrastuksensa. 

Päämäärämme

Lentonäytökset ja ilmailu on tarkoitettu kaikille – varsinkin nuorille. Useat lentäjät, teknikot sekä monet muut Suomen Puolustusvoimille ja Finnairille työskentelevät henkilöt ovat saaneet kipinän ilmailu-uransa Suomen Ilmailuliiton jäsenkerhojen toiminnasta ja lentonäytöksistä. 

Vaasan Lentokerho

Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys

Vaasan Lentokerho on voittoa tavoittelematon Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistys. Vaasan ilmailunäytöksen organisaatio koostuu suurilta osin vapaaehtoisista. Mahdolliset tapahtuman tuotot käytetään ainoastaan Suomen Ilmailuliiton ja Vaasan Lentokerhon toiminnan tukemiseen, jotta yhä useampi löytäisi ilmailun pariin ja samalla saadaan ylläpidettyä asianmukaista ilmailukalustoa.