SOLOTÜRK F-16

SOLOTÜRK F-16 esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa Vaasa Airshow 2024 -tapahtumassa!

SOLOTÜRK on demotiimi, joka esittelee yleisölle näytöksessä Turkin ilmavoimien nykyaikaisen ja suorituskykyisen F-16-lentokoneen suorituskykyä sekä sen käyttöön tarvittavaa korkeaa taitoa ja tietoa. Esityslennot toteutetaan yhdellä F-16 C Block-30 -koneella. Esityksen aikana molempien siipien kärkiin sijoitetuista savulaitteista vapautuu valkoista savua. Lentokoneeseen ei ole tehty muutoksia; sitä voidaan käyttää mihin tahansa tehtävään. Esityslentojen ohella SOLOTURK-lentäjät jatkavat taisteluharjoitteluaan.

Lentonäytöksen tapahtumajohtaja ja Vaasan Lentokerhon puheenjohtaja Max Koskela iloitsee siitä, että lentonäytöstiimin yli vuoden aherrus alkaa nyt tuottamaan tulosta.
– Mahtavaa saada iso kansainvälinen lentonäytös Vaasaan ensimmäistä kertaa 40 vuoteen, kertoo Koskela.

Myös näytösjohtaja Jyri Mattila on innoissaan, että Soloturk F-16 demotiimi tulee ensimmäistä kertaa esiintymään Suomeen.
– Esitys on todella hieno ja mieleenpainuva. Jokaisen kannattaa käyttää tämä tilaisuus hyväksi ja tulla paikan päälle katsomaan hävittäjän räväkkää ja vauhdikasta liikehtelyä sekä kuulemaan jälkipolton jyrinää, Mattila kertoo.

Kuva: SOLOTÜRK
Kuva: SOLOTÜRK
Kuva: SOLOTÜRK